Blog - článok

Nachádzate sa v sekcii článku
7
aug

EAPT – uznanie členstva + akceptačný list

EAPT – EUROPEAN ASSOCIATION OF  PHARMACY TECHNICIANS

EAPT – EURÓPSKA ASOCIÁCIA FARMACEUTICKÝCH TECHNIKOV/LABORANTOV

Dňa 14.5.2024 sa naša spoločnosť –  SSFLaTZP  (Slovenská spoločnosť farmaceutických laborantov a technikov pre zdravotnícke pomôcky),  stala riadnym členom medzinárodnej asociácie  EAPT ( European Association Of Pharmacy Technicians) ,  ktorej cieľom je zlepšiť a posilniť vzdelanie, úlohu a uznanie farmaceutických technikov v rámci svojich európskych členov.

EAPT sa snaží viesť, zastupovať a podporovať profesiu farmaceutického technika pri dosahovaní excelentnosti v oblasti bezpečnosti a poskytovania lekárenskej praxe v prospech ochrany pacientov.

Realizáciou výskumu sa EAPT snaží byť zdrojom odborných znalostí a ovplyvňovať všetky aspekty vzdelávania a praxe európskych farmaceutických technikov a chce byť  nápomocná tejto profesii pri práci v celej únii.

O členstvo sme sa snažili od roku 2023, kedy výbor SSFLaTZP začal prístupové rokovania s výborom EAPT a jej prezidentom Cristianom Matosom z Portugalska.

Naše úsilie  bolo ocenené akceptáciou nášho členstva do medzinárodných štruktúr.

                                                                              Alena Slezáček Bohúňová

                                                                                                       prezident SSFLaTZP

Akceptačný list o prijatí členstva

V mene Európskej asociácie farmaceutických technikov (EAPT) by som Vám rád oznámil,  že „Slovenská spoločnosť farmaceutických laborantov a technikov pre zdravotnícke pomôcky“,  bola po doručení potrebných dokladov,  zo dňa 2. februára 2024. prijatá za riadneho člena EAPT,  na  Valnom zhromaždení EAPT, ktoré sa konalo v Osle 14. mája 2022,

S pozdravom

Cristiano Matos

Predseda Európskej asociácie farmaceutických technikov

Portugalsko, 7. júna 2024

Originál akceptačného listu je možné stiahnuť priamo tu.

Leave a Reply